U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Yaiza

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Yaiza

Yaiza

Yaiza wordt beschouwd als het mooiste dorp van Lanzarote. Het heeft zelfs meermaals de titel van mooiste Spaanse dorp in de wacht gesleept. Dat schept bij een bezoeker aan Yaiza zeker verwachtingen. Zeker als je fraaie dorpen als Teguise en Haría ook al gezien hebt zul je je afvragen of Yaiza deze dorpen in schoonheid weet te overtreffen. Hoewel schoonheid niet te meten is en bovenal subjectief is, weet Yaiza zeker te charmeren. Wat betreft het mooiste dorp van het eiland weten wij het niet zeker, omdat we vooral ook Teguise wel erg aantrekkelijk vinden. Feit is dat Yaiza zeker tot de mooiste dorpen van Lanzarote hoort en daarom een bezoekje zeker waard is.

Wit met groen

Zoals op heel Lanzarote zijn de huizen hier wit en in de meeste gevallen met groene ramen en deuren. Soms kom je ook wat bruine ramen tegen, maar groen overheerst. Door de eenheid in kleur ontstaat er rust in het uiterlijk van het dorp. Binnen het dorp zijn enkele pleinen aangelegd. Het hoofdplein is het dorpsplein Plazoleta de Victor Fernández waaraan de achttiende eeuwse kerk van Yaiza gelegen is: Nuestra Señonpra de los Remedios. Om een mooi uitzicht over het dorp te hebben kun je de stenen trap beklimmen die te vinden is bij de busparkeerplaatsen. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over Yaiza. Het is wel te hopen dat er op dat moment geen bus staat, want die verpest je fotomoment. Ook zorgt een buslading vol toeristen voor een moment van drukte op de mooiste plekjes van het dorp.

Tapas

Aan het dorpsplein zit een tapasbar die er al sinds het jaar 1890 zit. Het bord meldt "Bar Stop", maar of dat nu de naam is, is me niet helemaal duidelijk. Wel is het een feit dat hier een onvervalste Spaanse tapasbar schuilgaat, compleet met kleine tafeltjes buiten, houten tafels en stoelen binnen en een bar waar je aan kunt staan en niet kunt zitten. Op de bar staan de tapas al klaar. Je wijst aan wat je hebben wilt en gaat bijna gegarandeerd smullen. Geen toeristische tapas maar authentieke lekkernijen die zoals het hoort op een rond schoteltje geserveerd worden.

Finca de las Salinas

Als je Yaiza in noordelijke richting verlaat dan passeer je vrijwel zeker een gebouw dat niet wit van kleur is, maar de aandacht trekt door haar uitbundige en kleurrijke uiterlijk. Dit is Finca de las Salinas, een oude finca die omgebouwd is tot een klein hotel. Het Moorse landhuis telt slechts vier kamers, waarvan twee suites. Het is van alle gemakken voorzien en behoort tot de mooiste plekjes op Lanzarote om te overnachten.

Centro de Artesanía

Aan de noordkant van het dorp ligt ook het Centro de Artesanía. Deze vroegere school is tot een klein en sfeervol commercieel centrum omgebouwd. Hier koop je lokale producten, kunst, sieraden of kun je van een hapje of drankje genieten in de bijbehorende bar/restaurant.

Meer over Yaiza

Yaiza op mooistedorpjes.nl
Yaiza weer & klimaat


 

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!