U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Teguise

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Teguise

Teguise

Als men het over de mooiste dorpen van Lanzarote heeft dan wordt het centraal op het eiland gelegen Teguise vaak in één adem genoemd met de dorpen Yaiza en Haría. Volkomen terecht, want welke van deze drie dorpen de mooiste is, is vooral een kwestie van smaak. Het is ook erg afhankelijk van welk moment je een dorp bezoekt. Zo hebben we Teguise bezocht tijdens een processie (wat een bijzondere sfeer geeft), aan het eind van de drukbezochte zondagsmarkt en gewoon op een doordeweekse ochtend op een moment dat er nog bijna geen toerist in het dorp te ontdekken is.

Zondagmarkt

Het gros van de toeristen bezoekt Teguise op zondag, tijdens de wekelijkse markt. Vrijwel het hele centrum wordt betrokken bij de markt. Voor de markt natuurlijk een prachtig decor, voor wie Teguise zelf wil zien wordt het beeld verstoord door de vele kramen met koopwaar. Al vanaf negen uur ‘s morgens, als de markt officieel start, worden toeristen met busladingen tegelijk afgezet in Teguise. Wie met eigen vervoer komt die moet er rekening mee houden dat het aantal normale parkeerplaatsen zeer beperkt is. Dat komt mede omdat je met de auto het centrum helemaal niet meer in kan/mag als het markt is. Net buiten het centrum zijn er een aantal parkeerterreinen waar je tegen een kleine vergoeding je auto kunt parkeren. Let op, want als je vanuit de richting Arrecife komt staat er mogelijk iemand bij het eerste parkeerterrein al heftig te gebaren om je naar binnen te halen. Houd er rekening mee dat juist dit parkeerterrein het verste van het centrum verwijderd is.

Op de markt is echt van alles te koop. Tussen de mooie lokale producten wordt er ook heel veel handelswaar aangeboden die je elders op de Canarische Eilanden en het vasteland van Spanje ook ziet: riemen, Spaanse jurkjes, zonnebrillen, tassen. Hier zit overigens heel veel namaak van dure merken tussen. Vergeet vooral niet om flink af te dingen, want de vraagprijs is vooral bij tassenhandelaren hoger dan wat je uiteindelijk hoeft te betalen. De markt is om 14 uur afgelopen. Dan verdwijnen de kramen in rap tempo en blijft er redelijk veel rotzooi over. Teguise maakt op zondagmiddag rond een uur of drie een uitgeleefde indruk.

Andere dagen dan zondag

Teguise heeft een rijke historie. De plaats stamt uit het begin van de vijftiende eeuw en was tot 1852 hoofdstad van Lanzarote. Het centrum van Teguise bestaat vooral uit gebouwen die stammen uit de zestiende en zeventiende eeuw. De straatjes van Teguise geven je dan ook het gevoel dat ze uit lang vervlogen tijden stammen. Teguise heeft de tand des tijds prima doorstaan. Het dorp (of is het toch een nog geen tweeduizend inwoners tellende stad?) is altijd prima onderhouden geweest. Wie Teguise bezoekt die zal geen vervallen woningen zien staan in het centrum. Hier staan louter bouwwerken in topconditie. Behalve mooie gebouwen bewonderen zoals Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe en het Palacio Spínola kun je in Teguise ook prima winkelen en genieten van de Spaanse keuken. Teguise telt verschillende winkels waar veel leuke souvenirs, handwerk en kleding te koop is.

Castillo de Santa Bárbara

Vanuit Teguise zie je op de rand van de krater Guanapay een kasteel liggen. Dit kasteel is genaamd Castillo de Santa Bárbara en stamt uit de veertiende eeuw. Tegen betaling kun je het kasteel bezoeken. Tegenwoordig is hier een piratenmuseum in gevestigd. Wie het kasteel zelf niet wil bezoeken die zou zeker de rit naar boven moeten maken. De kraterrand waar het kasteel op staat biedt een prachtig panoramisch uitzicht op Teguise en delen van het eiland.

Meer over Teguise

Teguise op mooistedorpjes.nl
Teguise weer & klimaat

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!