U bent hier: Alles over Lanzarote / bezienswaardigheden / Playas del Papagayo

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Lanzarote: Playas del Papagayo

Playas del Papagayo

Voor de ultieme strandervaring op Lanzarote moet je vlak bij de badplaats Playa Blanca zijn, in het zuiden van het eiland Lanzarote. Hier vind je de Playas del Papagyo, oftewel de Papayago stranden. Eén van deze stranden heet daadwerkelijk Papagayo. De omringende stranden hebben als groep dezelfde naam gekregen. Dit is gekomen omdat men het in de volksmond het altijd over de Papagayo stranden had, ook als men één van de andere stranden bedoelde. De stranden die tegenwoordig onder de noemer Papayostranden vallen zijn: Playa de Mujeres, Playa de las Ahogadoras, Playa del Pozo, Playa de la Cera, Playa de Papagayo, Playa Caleta del Congrio en Playa de Puerto Muelas. Bij dit strand ligt ook een camping. Deze is echter alleen in het hoogseizoen geopend. Houd er rekening mee dat je hier niet eventjes een haring in de grond slaat, want de camping bestaat uit een groot vulkanisch terrein zonder enge vorm van gras of groenvoorziening.

Stranden

De kust rondom Punta de Papagayo is vrij ruig. Hier zie je vooral kliffen waar de stranden tussen liggen. Een aantal van de stranden liggen daarom heerlijk beschut in baaien. Dit zorgt ten eerste voor een natuurlijke bescherming tegen de wind. Ten tweede zorgt het voor de nodige hoeveelheid privacy. Niet voor niets dat daarom juist deze stranden zo populair zijn onder nudisten. De stranden zijn ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De stranden lopen vrij geleidelijk af de zee in. Voor kinderen een waar zwemparadijs. Het kristalheldere water maakt het plaatje compleet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er vrijwel geen voorzieningen op de stranden te vinden zijn. Douches, toiletten en plekken waar je iets te eten of drinken kunt halen kun je op de meeste stranden vergeten. Er zijn wel twee restaurants, maar daar kan het erg druk zijn en vanaf een aantal stranden ben je echt wel even onderweg voordat je er bent. Wat je op de stranden tevergeefs zult zoeken zijn ligbedden of parasols om te huren en badmeesters.

Bereikbaarheid

Er zijn drie manieren om de Playas del Papagayo te bereiken. De lastigste manier is wandelend en soms een stukje klauterend vanuit Playa Blanca. Het is te doen, maar niet altijd even gemakkelijk. Ben je in slechte conditie dan kun je deze manier vergeten. Ook met kleine kinderen en oudere mensen die wat minder goed te been zijn kun je deze tocht beter uit je hoofd zetten. De meest gebruikte manier is over de weg. Dat kan zowel met de auto als met een mountainbike. Met een normale fiets is het af te raden, omdat de laatste kilometers over onverharde wegen gaan. Die wegen bevatten veel kuilen. Ook liggen er voldoende kleine steentjes op om het normale fietsbanden knap lastig te maken. Voordat je de stranden kunt bereiken moet je eerst een entreepost passeren waar je indien je met een auto bent een paar euro entree moet betalen. Deze tol is bedoeld ter bescherming en onderhoud van het gebied. Langs de onverharde wegen zul je bordjes aantreffen naar de verschillende stranden. Bij ieder strand is een parkeerterrein aangelegd. Soms ligt het strand op slechts enkele tientallen meters van het parkeerterrein, soms moet je nog een flink stukje lopen.

Drukte

Vroeger waren deze stranden niet zo bekend bij het grote publiek. Reisgidsen en vooral internet hebben ervoor gezorgd dat de Playas del Papagayo inmiddels bekend zijn bij het grote publiek. Ze worden vaak als de mooiste stranden van Lanzarote vermeld. Een classificatie die volgens ons helemaal op zijn plaats is overigens. Dit zorgt er wel voor dat het soms vrij druk kan zijn op de stranden. Met name in de zomer en de weekeinden kan het soms relatief druk zijn.

Meer over Playas del Papagayo

Playas del Papagayo

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!