U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Playa Blanca

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Playa Blanca

Playa Blanca

Playa Blanca wordt over het algemeen gezien als de badplaats waar het massatoerisme het minst duidelijk zichtbaar is. Vergis je echter niet, want Playa Blanca is hard om weg om Puerto del Carmen in te halen wat betreft het aantal toeristenbedden. Ga je op vakantie naar Lanzarote, dan is Playa Blanca een leuke plaats om naartoe te gaan. Om de een of andere reden oogt het allemaal wat vriendelijker, wat kleinschaliger. Dat komt waarschijnlijk vooral door het ontbreken van een lange weg die direct langs de stranden en het gros van de winkels en horeca ligt. Zo zit veel horeca aan de wandelboulevard Avenida Maritima. Voor de winkels heb je een autovrije straat: Zona Peatonal Los Limones. Deze twee straten vormen samen met het strand Playa Dorada het centrum van Playa Blanca. In het westen strekt de stad zich inmiddels uit tot iets voorbij de vuurtoren. Deze toren, Faro de Pechiguera, stond enkele decennia geleden nog kilometers van de bebouwing af. Playa Blanca is tegenwoordig uitgedijd tot aan de voortoren in het westen en in het oosten komt de plaats bijna tot aan de Playas del Papagayo.

Uitbreidingen

Wat je nu ziet is dat er eigenlijk in beide richtingen langs de kust bijna geen mogelijkheden neer zijn om uit te breiden. Richting de Papagayo stranden is uit den boze, omdat dat beschermd natuurgebied is. Rondom de vuurtoren zal er waarschijnlijk nog wel wat gebouwd gaan worden. Wat je daar echter ziet is dat er eigenlijk te weinig voorzieningen zijn. Omdat het in het westen van Playa Blanca vooral vakantiewoningen zijn in plaats van hotels zouden hier winkels en zeker supermarkt(en) moeten komen. De nieuwe bouwprojecten die weggezet worden gaan vooral verder het achterland in. Een verschijnsel wat je je bij de andere twee grote badplaatsen eigenlijk niet ziet. Bij Playa del Carmen wordt er vooral bij de binnenkomst van het dorp (via de LZ-2) gebouwd. Vaak zijn het grotere projecten waarbij er tientallen vakantiewoningen tegelijkertijd weggezet worden. In de loop der jaren is er hier ook meer commerciële activiteit ontstaan.

Stranden

Op het gebied van stranden zie je een duidelijk verschil met Puerto del Carmen. De grootste stranden van Playa Blanca liggen buiten de stad zelf, terwijl de stad zelf slechts drie kleinere stranden heeft. Dit zijn twee goudgele zandstranden en één grijszwart lavastrand.

De mooiste stranden van Playa Blanca liggen in het oosten: de Playas del Papagayo. Over deze stranden hebben we een aparte pagina geschreven.

Een ander zeer aangenaam, maar aanzienlijk kleiner strand ligt in het westen: Playa Flamingo. Dankzij de vloedkeringen is er een kunstmatige baai ontstaan waaraan een fraai zandstrand ligt dat ideaal is voor zonaanbidders (het ligt beschut), voor gezinnen met kinderen (niet teveel stroming) en voor iedereen die van een aangenaam intiem strand houdt. Je zult eventjes goed op een kaart moeten kijken waar je moet zijn, want Playa Flamingo ligt verscholen achter vakantiebungalows (Bungalows Playa Flamingo). Deze liggen naast het Iberostar Lanzarote Park hotel. Langs het strand loopt de wandelpromenade die je kilometers ver in beide richtingen kunt volgen. Ter hoogte van het strand zitten er wat restaurants, bars en een enkele winkel. Je hoeft daarom geen eigen picknickmand mee te nemen als je naar Playa Flamingo gaat.

Bij het grote publiek het meest bekende strand is Playa Dorada. Dat komt omdat dit strand direct bij het centrum van Playa Blanca ligt. Het is geen groot strand, maar wel een vrij geliefd strand. Op het strand ligt fijn goudkleurig zand. Er worden geen ligbedden of parasols verhuurd.

Playa de Las Colorados is een strand dat ter hoogte van een paar grotere hotels ligt zoals Iberostar Papagayo, Dream Gran Castillo en Papagayo Arena. Persoonlijk vinden wij dit strand het minst tot de verbeelding spreken van de stranden van Playa Blanca. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de combinatie van middelbruin zand met zwart/grijze stenen die het strand bedekken. Visueel gezien net wat minder aantrekkelijk en door de stenen minder aangenaam voor de voetjes.

Havens

Playa Blanca heeft twee havens. De commercieel belangrijkste haven is de hoofdhaven: Puerto Playa Blanva. Deze ligt aan bij het centrum van de plaats. Van hieruit vertrekt onder andere de veerboot naar Fuerteventura. Als je een dagje naar Fuerteventura wilt: de overtocht duurt nog geen half uur en als je wilt kan je huurauto mee. De mooiste stranden van Fuerteventura bevinden zich op een kwartier rijden van de haven van Correlejo, waar je aankomt op Fuerteventura.

De voor toeristen meest sfeervolle haven is Puerto Deportivo Marina Rubicón. Deze jachthaven biedt naast ligplaatsen voor jachten en boten ook een aantal sfeervolle restaurants en winkeltjes. Op onze speciale pagina over Puerto Rubicón lees je alles over deze leuke plek in Playa Blanca.

Vakantie naar Playa Blanca

De combinatie van een sfeervolle badplaats, prachtige stranden in de nabijheid en het indrukwekkende vulkanische landschap in het zuiden van Lanzarote maken van Playa Blanca een heerlijke vakantiebestemming. Playa Blanca biedt redelijk wat leuke accommodaties voor gezinnen met kinderen. TUI heeft een aantal hotels die familiekamers aan kunnen bieden en in Playa Blanca heb je ook leuke bungalows en villa's. De villa's zijn vaak met eigen zwembad!
Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld Sunweb en TUI.
Bekijk alle Playa Blanca vakanties bij TUI
Bekijk alle Playa Blanca vakanties bij Sunweb

Meer over Playa Blanca

Playa Blanca informatie
beste reistijd voor Playa Blanca
waar overnachten in Playa Blanca
weer & klimaat van Playa Blanca
 

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!