U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Órzola

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Órzola

Órzola

Órzola is het meest noordelijke dorp van het eiland. Het is een puur vissersdorp waar de vissersboten overdag in de Baai van Órzola liggen. Het uitvaren om vis te vangen gebeurt 's nachts. De haven ligt beschut tegen de wilde golven. Dat moet wel, want anders is het wel heel erg lastig om de boten te behoeden voor schade en om op een normale manier bemanning de boten op en af te krijgen. Eenmaal op zee krijgen de bootjes het zwaar te verduren. Een deel van de vangst die 's morgens aan wal gebracht wordt komt terecht in de restaurants die vooral rondom de baai gesitueerd zijn. Het aanbod van verse vis varieert hier dagelijks. Bij restaurant Bahia de Órzola kun je op het grote bord buiten zowel in het Engels als in het Spaans lezen welke verse vis op dat moment te bestellen is.

Veerboot naar La Graciosa

De meeste toeristen zullen Órzola kennen van de veerboot die naar het ten noorden van Lanzarote geleden eiland La Graciosa vaart. Deze veerdienst, waarbij er géén auto's aan boord kunnen, wordt door twee bedrijven uitgevoerd. Per dag zijn er meer dan tien afvaarten. De eerste vertrekt om 8 uur 's morgens, de laatste boten varen aan het einde van de middag. Soms kan er door harde wind niet gevaren worden. Hierdoor kan de dienstregeling aangepast worden.

Stranden

Ten westen van Órzola ligt een surfstrand: Playa de la Cantería. Een prachtige lokatie, maar niet zonder gevaar. De zee is hier erg ruw en in combinatie met de rotsen vormt dat een mogelijk dodelijke combinatie. Wie vooral van het strand wil genieten en gewoon wat wil zwemmen en zonnen zijn er een paar stranden die zeker de moeite waard zijn. De mooiste hiervan is Bajo de los Sables. Hier is sprake van grotendeels een zandstrand, afgewisseld met zwarte lavarotsen. Op et strand zijn meerdere windkommen, waar je beschut tegen de wind kunt zonnen. De prachtige blauwe kleur van de zee doen je denken aan Caribische stranden. Bij het strand is een parkeerplaats. Voorzieningen zijn er in het geheel niet met uitzondering van een paar vuilcontainers op de parkeerplaats waar je je afval in kwijt kunt.

Meer over Órzola

wikipedia

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!