U bent hier: Alles over Lanzarote / bezienswaardigheden / Museo de Aloe de Lanzarote

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Lanzarote: Museo de Aloe de Lanzarote

Museo de Aloe de Lanzarote

Lanzarote heeft een Aloë Vera Museum dat sinds februari 2011 erkend wordt als een plaats van toeristisch en cultureel belang. Hierdoor heeft dit museum een plekje verdiend in de catalogi met interessante bezienswaardigheden van Lanzarote. Uiteraard hebben ook wij dit in Arrieta gelegen museum bezocht. Dat hebben we met de nodige scepsis gedaan, wat vooral te maken heeft met andere zogenaamde aloë vera musea die we elders op de wereld bezocht hebben zoals bijvoorbeeld Curaçao. De scepsis komt voort uit het feit dat dit soort musea eigenlijk gewoon winkels zijn waarin allerlei producten op basis van aloë vera verkocht worden. Van enige serieuze vorm van een expositie is er geen sprake. Jammer, want wij denken dat je ondanks het ‘kleine onderwerp’ er echt wel een klein museum in te richten is over aloë vera.

Museo de Aloe de Lanzarote

Het Aloë Vera Museum van Lanzarote pakt het wel iets beter aan dan een aantal soortgelijk musea elders. Als je hier binnenkomt is er echt sprake van een klein museum. Op iets meer dan een dozijn borden wordt hoofdzakelijk in tekst uitgelegd wat aloë vera is, welke werkingen het heeft en hoe dit toegepast werd en wordt. In een tiental minuten heb je alles gelezen en ben je wat wijzer over de plant aloë vera en wat er mee gedaan kan worden. Dat komt handig uit als je de hoek omloopt en in het bijbehorende winkeltje komt. Hier kun je natuurlijk allerlei producten kopen op basis van aloë vera.

Doen of niet?

Ben je geïnteresseerd in aloë vera of wil je producten op basis van deze geneeskrachtige plant kopen dan ben je in Museo de Aloe de Lanzarote natuurlijk prima op je plaats. Als je onderweg bent naar Cueva de los Verdes of Jameos del Agua dan rijdt je er hoogstwaarschijnlijk langs. En omdat het gratis te bezoeken is kan het natuurlijk geen kwaad om hier tien minuten door te brengen. Wat wij persoonlijk niet zouden doen is speciaal naar het museum rijden met de gedachte in het achterhoofd dat je echt een bijzonder museum gaat bezoeken. We kunnen niet voor een ander spreken, maar als we voor deze website niet naar binnen hoefden waren we gewoon doorgereden en zouden dat een volgende keer ook weer doen.

Meer over Museo de Aloe de Lanzarote

het Aloe Vera Museum

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!