U bent hier: Alles over Lanzarote / bezienswaardigheden / Lago Verde

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Lanzarote: Lago Verde

Lago Verde

Op enkele honderden meters van het dorp El Golfo ligt een gifgroen meer: Lago Verde. De naam zegt het al, want dat betekent niets meer of minder dan 'groen meer'. Het meer is ontstaan in een oude krater, waardoor er nu nog steeds water ondergronds aangevoerd wordt naar het meer. De groene kleur is niet ontstaan door zwavel of andere stoffen die je bij vulkanen aantreft. Het meer is zo groen gekleurd vanwege algen die in het zoute water leven. De felle groene kleur contrasteert helemaal fraai met het zwarte zand en steengruis tussen het meer en de zee. De steile wanden rondom het strand en Lago Verde vormen de helft van de oorspronkelijke krater waaruit het groene meer ontstaan is. De andere helft is door de zee gedurende de tijd afgebroken.

Lago Verde bezoeken

Vroeger reed je vanaf Playa Blanca of Yaiza naar de zuidelijke kant van de krater. Daar parkeerde je de auto (of werd je met de touringcar afgezet) en vervolgens liep je in noordelijke richting naar het groene meer. Deze weg is inmiddels afgesloten. Je wordt nu om de krater heengeleid via de nieuwe weg. Deze leidt je tot bij het vissersdorp El Golfo. Zodra je het dorp binnenkomt ligt er aan de linkerkant een parkeerterrein waar je je auto (gratis) kunt parkeren. Van daaruit gaat er een wandelpad naar een uitzichtpunt, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op Lago Verde. Links van het uitzichtpunt is er een afdaling naar beneden, zodat je het strand op kunt en Lago Verde van redelijk dichtbij kunt zien. Je kunt tot op een paar meter van het meer komen. Daar wordt je door middel van een touw en enkele bordjes te kennen gegeven dat je niet verder mag.

Praktische info

De toegang tot het strand is gratis. Daarmee behoort Lago Verde tot de mooiste gratis bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden. Het is niet raadzaam om na zonsondergang het nog naar Lago Verde te gaan. Het zicht is minimaal en je ziet niets van de het groene meer. Houd er rekening mee dat het wandelpad niet helemaal vlak is en uit los steengruis bestaat. Met een rolstoel, kinderwagen of buggy is dit niet toegankelijk.

Het mooiste moment om Lago Verde te bezoeken is tussen 14 en 16 uur, mits de zon meewerkt. Je hebt dan zowel vanaf het uitzichtpunt als vanaf het strand een vrijwel schaduwloos zicht op het meer en de achterliggende kraterwand. Dit is daarom veruit het mooiste moment om het meer te zien en om foto's te maken.

Meer over Lago Verde

Lago Verde

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!