U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / La Caleta de Famara

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: La Caleta de Famara

La Caleta de Famara

Aan de noordwestkust van Lanzarote, op ongeveer een kwartier rijden van Teguise of een half uur rijden van Puerto del Carmen, ligt het dorp La Caleta de Famara. Het dorp staat eigenlijk bekend als vissersdorp, maar inmiddels staat het vooral bekend als de hang-out plaats voor surfers en is het daarnaast ook nog steeds een vissersdorp. De vis die ‘s nachts door de vissers gevangen wordt kun je die dag in de restaurants van La Caleta de Famara eten. Hoewel je ook hier wel ziet dat de restaurants hun kaarten over het algemeen wat aangepast hebben aan toeristen, kun je hier toch nog redelijk authentiek, smaakvol en leuk geprijsd eten.

Eenvoud

Het dorp zelf is erg eenvoudig. Geen fraaie pleinen met indrukwekkende kerken, maar simpele huisjes waar vooral lokale bevolking woont. Het dorp zelf ligt ten westen van het strand. Aan de oostkant van het strand, tegen de bergen aan, ligt de later gebouwde urbanisatie Famara. Dit is inmiddels bijna een dorp op zich. Het bestaat vooral uit tweede woningen en vakantiewoningen. Voor inkopen, eten en drinken moeten ze naar het dorp zelf toe.

In het dorp zitten verschillende surfscholen. Je vindt ze bijna allemaal op een rijtje in de hoofdstraat Avenida del Marinero. Hier kun je niet alleen terecht om surfles te nemen, je kunt hier ook je uitrusting huren als je die niet meegenomen hebt vanuit Nederland. Aan het einde van de dag hangen veel surfers rond op het terras aan de overkant van de surfscholen.

Ligging

Als je vanuit Teguise de LZ-402 richting La Caleta de Famara indraait dan zie je het landschap ineens veel vlakker en groener worden. Totdat je verderop ineens de Risco de Famara op ziet doemen. Je ziet vanaf de verte het dorp al liggen ten westen van de enorme kliffen. Het is deze ligging die La Caleta de Famara zo uniek maakt. Aan de ene kant heb je het vlakke landschap dat zo over lijkt te vloeien in de zee en dan zijn daar ineens die honderden meters hogen bergen die uit het niet omhoog lijken te steken. Wolkenpartijen die boven de bergen blijven hangen maken het aanzicht vaak nog veel dramatischer. Als je het hebt over mooie sfeerplaatjes dan heb je er hier eentje te pakken. Het is te hopen dat over tientallen jaren het dorp er nog zo bij ligt als het nu doet. Laat de grote hotels maar wegblijven. De beetje alternatieve sfeer die hier zeker hangt in combinatie met de unieke ligging maken van La Caleta de Famara een bijzondere plaats op Lanzarote.

Meer over La Caleta de Famara

La Caleta de Famara op mooistedorpjes.nl
La Caleta de Famara weer & klimaat
Playa de Famara

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!