U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Haría

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Haría

Haría

Het dorp Haría ligt in het noorden van het eiland Lanzarote. Als je de meest fraaie route vanuit het zuiden richting Mirador del Rio volgt dan kom je het dorp vanzelf tegen. De eerste keer dat je Haría ziet is vanaf Mirador de Haría. Dit uitzichtpunt ligt ongeveer een kilometer of twee tot drie ten zuiden van het dorp. Behalve een prachtig uitzicht op de oostelijke glooiingen van Lanzarote en de kust kun je in noordelijke richting ook Haría al zien liggen. Vanaf die afstand kun je nog niet goed zien dat er zoveel palmen staan. dat wordt pas duidelijk als je via de LZ-10 Haría nadert. Wie het uitzichtpunt wil bezoeken die kan dat het beste voor 10 uur ‘s morgens doen. Dan is het er nog heerlijk rustig en geniet je volop van de rust en het uitzicht. Om tien uur gaan het restaurant en de winkel open. Vanaf dat moment stoppen er met regelmaat complete busladingen met toeristen.

Dal van de Duizend Palmen

Haría ligt in het Dal van de Duizend Palmen. Deze naam heeft het dal te danken aan de vele palmen die er staan. Of het er duizend zijn is niet zeker. Sommige tellingen gaan zelfs uit van een veelvoud van duizend, terwijl we zelf de indruk hadden dat er best wel wat palmen staan maar dat duizend aan de hoge kant is. Het groene karakter van het dal komt door het voor lokale begrippen vrij vochtige klimaat. In het dal hangen geregeld wolken die voor wat neerslag kunnen zorgen. Dat komt omdat deze wolken tegen de westelijk gelegen bergen aan blijven hangen.

Fraai dorp

Zoals alle dorpen op Lanzarote is het vooral de kleur wit die het straatbeeld bepaalt. In het dorp zijn er twee pleinen die het noemen waard zijn. Het kleinste maar misschien wel mooiste plein is Plaza de La Constitution. Dat komt waarschijnlijk vooral door de schitterend gekleurde bomen op het plein. Hier vind je ook het gemeentehuis van Haría. Het bekendste en volgens velen mooiste plein is Plaza Léon y Castillo. Dit lange autovrije plein kent veel beschutting vanwege de dichtbegroeide bomen die er staan. Onder deze natuurlijke overkapping vind je enkele terrasjes. Zeker op de warmere dagen is het hier goed vertoeven. Dat er aan het eind van het plein ook nog een kerk staat is niet direct te zien. Het grootste deel van het portaal gaat verscholen achter bomen.

Markt

Op zaterdag is het markt in Haría. De ‘Mercado de Artesania Tradicional’ wordt iedere zaterdag van 10 uur ‘s ochtends tot half drie ‘s middags gehouden op het Plaza Léon y Castillo. Omdat er alleen maar producten verkocht mogen worden die afkomstig zijn van het eiland Lanzarote is dit een uitstekende plek om leuke souvenirs en lokale lekkernijen te kopen. De zaterdagmarkt van Haría is minder beroemd als de zondagmarkt van Teguise, maar wat ons betreft zeker een aanrader.

Meer over Haría

Hariá op mooistedorpjes.nl
Haría weer & klimaat


 

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!