U bent hier: Alles over Lanzarote / plaatsen / Costa Teguise

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Lanzarote
Lanzarote reisinformatie
Lanzarote weer

Lanzarote:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● dorpen en steden
 ● eten en drinken
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● vliegtuigen spotten
 ● weer & beste reistijd
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● Cueva de los Verdes
 ● Fundación de César Manrique
 ● Jameos del Agua
 ● Jardín de Cactus
 ● Kameelsafari
 ● La Geria
 ● Lago Verde
 ● Los Hervideros
 ● Mirador del Rio
 ● Monumento Al Campesino
 ● Museo de Aloe
 ● Playas del Papagayo
 ● Timanfaya Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Arrecife
 ● Costa Teguise
 ● El Golfo
 ● Femés
 ● Haría
 ● La Caleta de Famara
 ● La Santa
 ● Marina Rubicón
 ● Órzola
 ● Playa Blanca
 ● Playa Honda
 ● Playa Quemada
 ● Puerto Calero
 ● Puerto del Carmen
 ● Punta de Mujeres
 ● Teguise
 ● Tinajo
 ● Uga
 ● Yaiza

Meer informatie over Lanzarote:
 ● sites over Lanzarote
 ● Lanzarote voor beginners
 ● Lanzarote startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Lanzarote: Costa Teguise

Costa Teguise

Costa Teguise behoort tot de drie grote badplaatsen van Lanzarote. Op de plek waar deze toeristenplaats nu ligt was vroeger niets. Althans, er was geen sprake van een dorp of nederzetting. Er was een lavalandschap dat grensde aan de zee. Costa Teguise is als immens onroerend goed project op de tekentafel ontstaan. Het verhaal is hiermee vergelijkbaar met dat van badplaatsen op andere Canarische eilanden en in Spanje zelf. De ontwikkeling van Costa Teguise begon in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toen werden hotels, appartementencomplexen en vakantiewoningen in vrij snel tempo uit de grond gestampt. Er werden zandstranden aangelegd en natuurlijk ook volop winkels en horeca om de vele gasten die hier konden overnachten geld uit te laten geven en te voeden. Ondanks de invloed van Cesar Manrique op de invulling van de stad is er geen sprake van een mooie plaats. Daarvoor mist het authenticiteit en schoonheid. Wat je merkt is dat Costa Teguise steeds meer aan een opknapbeurt toe is. Vooral aan de stranden en wandelboulevards is dit inmiddels al gedaan of wordt er nog de laatste hand aan gelegd. Het ziet er veel beter uit dan toen de stad pakweg zo'n dertig jaar oud was en de tand des tijds duidelijk te zien was.

Imago

Een paar jaar geleden zou ik Costa Teguise nog afgeschilderd hebben als een lelijke betonnen badplaats zonder enige vorm van sfeer. Sterker nog, volgens mij heb ik dat ook ergens geschreven. Hoewel ik vind dat Costa Teguise nog steeds geen schoonheidsprijs verdient, kan ik me wel voorstellen dat het grote publiek hier een prima vakantie kan vieren. Er is een breed aanbod van restaurants, er zijn wat cocktailbars en er zijn verschillende stranden die ieder hun eigen publiek hebben. Wat je je echter wel moet realiseren is dat Costa Teguise nog steeds tot de categorie massatoerisme behoort, met alles wat daarbij hoort zoals goedkope buffetten, verkopers van zonnebrillen en horloges op het strand en een aanbod van restaurants dat zich vooral richt op toeristen. Niet zelden zijn de eigenaar en/of kok ook niet Spaans maar Engels, Duits, Chinees of Indisch.

Stranden

Costa Teguise kent meerdere stranden. Het belangrijkste en grootste strand is Playa de las Cucharas. Het noordelijke deel van dit strand is het surfstrand. In het zuiden liggen nog twee kleinere stranden. Alle stranden zijn zandstranden die voorzien zijn van goudgeel fijn zand. Op de stranden staan douches. Wie niet in de zee wil zwemmen maar wil genieten van waterglijbanen is er vlak voor Costa Teguise het waterpark Ocean Park. Wie vis wil zien zie kan Lanzarote Aquarium bezoeken. Hier worden lokale en tropische vissen getoond in meer dan dertig aquaria. De entreeprijs is vrij laag, maar veel bezoekers staan met een uurtje ook weer buiten.

Vakantie naar Costa Teguise

Het 'unique selling point' van Costa Teguise is het aangename zandstrand. Het geelwitte strand biedt samen met het aangename klimaat van Lanzarote een ideale vakantiemix. In Costa Teguise zijn voldoende restaurants, bars en winkels te vinden waardoor het je aan niets ontbreekt. En wie Costa Teguise niet de mooiste badplaats van het eiland vindt die kan altijd nog excursies boeken om het eiland te verkennen. De redelijk centrale ligging zorgt ervoor dat je nooit lang in de auto of bus hoeft te zitten.
Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld Sunweb en TUI.
Bekijk alle Playa Blanca vakanties bij TUI
Bekijk alle Costa Teguise vakanties bij Sunweb

Meer over Costa Teguise

Costa Teguise weer & klimaat
waar overnachten in Costa Teguise


 

Lanzarote...  vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden!